برای سلامتی تان راه بروید

 

اکنون دیگر به وضوح ثابت شده است که فعالیت بدنی منظم به پیشگیری و مدیریت بیماری های غیرواگیر مانند بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت و چندین سرطان کمک می کند. همچنین به جلوگیری از فشار خون بالا، حفظ وزن بدن سالم کمک می کند و می تواند سلامت روان، کیفیت زندگی و رفاه را بهبود بخشد.

فعالیت بدنی به تمام حرکات اشاره دارد. راه های رایج برای فعال بودن عبارتند از پیاده روی، دوچرخه سواری، دوچرخه سواری در سالن های ورزش، سایر ورزش ها، تفریح فعال و بازی ، می تواند در هر سطحی از مهارت و برای لذت بردن برای همه انجام شود.

با این حال، برآوردهای جهانی فعلی نشان می دهد که از هر چهار بزرگسال، یک نفر و 81 درصد از نوجوانان فعالیت بدنی کافی انجام نمی دهند. علاوه بر این، با توسعه اقتصادی کشورها، سطوح عدم تحرک، افزایش می‌یابد و به دلیل تغییر الگوهای حمل ‌و نقل، افزایش استفاده از فناوری برای کار و تفریح، ارزش‌های فرهنگی و افزایش رفتارهای بی‌تحرک می‌تواند به ۷۰ درصد برسد (1).

افزایش سطوح بی تحرکی تأثیرات منفی بر سیستم های بهداشتی، محیط زیست، توسعه اقتصادی، رفاه جامعه و کیفیت زندگی دارد.

تحرک فیزیکی می بایست منظم باشد یعنی به جای اینکه در یک هفته هفت بار پیاده روی کنید و هفته بعدی هیچ فعالیتی نداشته باشید. بهتر است چهار بار در هفته راه بروید اما هر هفته این کار را انجام دهید.

یک کار تحقیق طولانی در شمال اروپا در سال 2018 نشان داد که فعالیت فیزیکی منظم دقیقا به اندازه استفاده از دارو و یا استفاده از شناخت درمانی در درمان افسردگی موثر می باشد (2). فعالیت فیزیکی موجب گردش خون بهتر، خواب با کیفیت بهتر، فعالیت ذهنی بهتر و افزایش عمومی سطح سلامتی انسان می شود.

در مرکز پزشکی دانشگاه دوک (Duke) به حقایق علمی در خصوص پیاده روی رسیده اند که یک پیاده‌روی تند ۳۰ دقیقه‌ای، سه مرتبه در هفته به اندازه داروهای ضدافسردگی برای تسکین علائم افسردگی‌های حاد در سنین مختلف موثر است.

تحقیقی که سال گذشته در آرشیو اینترنال مدیسین به چاپ رسید نشان داد که زنانی که به طور منظم پیاده‌روی دارند، کمتر در معرض ابتلا به از دست رفتن حافظه و سایر زوال‌های ذهنی قرار دارند.

   براساس آکادمی جراحان ارتوپد در امریکا، پیاده‌روی به شما برای داشتن یک دیدگاه مثبت به زندگی کمک کرده و باعث می‌شود جوان‌تر به نظر برسید. پیاده‌روی جریان خون را در مغز افزایش می‌دهد. در تحقیق که در سال ۱۹۹۹ روی افراد بالاتر از ۶۰ سال انجام گرفت، مشخص شد که ۴۵ دقیقه پیاده‌روی در روز مهارت‌ فکر کردن را در آنها افزایش می‌دهد.

کلینیک مایو  نیز شواهدی دارد که نشان می‌دهد ورزش پیاده روی تاثیر مثبتی بر سطح برخی انتقال‌دهنده‌های عصبی که تقویت‌کننده روحیه هستند در مغز دارد. ورزش همچنین

تولید اندورفین را افزایش داده، فشار داخل عضلات را کم کرده، برای داشتن خوابی بهتر به شما کمک کرده و سطح کورتیزول هورمون استرس را نیز کاهش می‌ده

د